Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Івашура Андрій Анатолійович

Посада, науковий ступінь, вчене звання: завідувач кафедри. Кандидат сільськогосподарських наук, доцент
E-mail: ivashura.a@ukr.net Профіль ORCID Профіль у Scopus Профіль у Google Академії  Розклад занять Наукові інтереси Еколого-економічний розвиток, сталість, екологічні аспекти діяльності людини Навчальні дисципліни: Освіта: 1992 р. закінчив Харківську зооветеринарну академію за напрямом підготовки «Ветеринарія». 1992 – 2002 рр. працював в Інституті тваринництва УААН на посадах молодшого та наукового співробітника. 1994 р. пройшов піврічне стажування у Російському державному сільськогосподарському університеті ім. К.А. Тімірязєва за програмою: «Екологічна експертиза та оцінка впливу на навколишнє середовище». 2001 р. присвоєно науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 204 Технології виробництва та переробки продукції тваринництва. 2002 р. доцент кафедри екології Харківського інституту екології і соціального розвитку. 2003 р. доцент Харківського національного економічного університету. 2006 р. закінчив Харківський національний економічний університет за напрямом підготовки «Менеджмент». З 2012 р. працює на посаді доцента кафедри Додаткова інформація За результатами наукових досліджень видано 120 наукових праць, у тому числі 4 монографії, 2 навчально-методичних посібника з грифом МОН, 4 статті у періодичних виданнях, які включено до наукометричної бази Scopus.

Дисципліни, що викладає(2022-2023 навчальному році)

– Тренінг-курс Основи охорони праці;

– Харчова хімія і нутриціологія.

Основні публікації (за останні 5 років).

  1. Сучасні тенденції розвитку зеленої економіки в умовах глобалізації та мінімалістичного руху : монографія / А. А. Івашура. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2022. – 113 с.
  2. Івашура А. А. Аналіз екоусвідомленої харчової поведінки як фактора формування екологічної сталості / А. А. Івашура, О. М. Борисенко // Вісник ХНУ імені В. Н. Каразіна. Серія «Екологія». ‒ 2021. ‒ Вип. 25. ‒ С. 101-110.
  3. Івашура А. А. Стала харчова поведінка / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. В. Толмачова // Вісник НТУ “ХПІ”. Серія: Нові рішення у сучасних технологіях. – Харків. – 2021. – № 4 (10). – С. 88–93.
  4. Івашура А. А. Використання нутра-ергономічних стратегій і рекомендацій як факторів сталості харчування на виробництві / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, О. В. Северинов // Комунальне господарство міст. Серія “Технічні науки та архітектура”. – Харків, 2021. ‒ Т. 6. ‒ Вип. 166. ‒ С. 163-168.
  5. Івашура А. А. Стале харчування як екологічний маркер в індустрії гастрономічного туризму / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, А. О. Солдатенко // Комунальне господарство міст. Серія «Економічні науки». – Харків. ‒ 2021. ‒ Т. 5. – Вип. 165. ‒ С. 50-55.
  6. Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. М. Івашура та ін. // Економіка харчової промисловості. – 2022. – Т. 14. – Вип. 2. – С. 3-10.
  7. Ivashura А. Study of Strategies for Sustainable Production and Consumption in the Economic Conditions of Ukraine / A. Ivashura, O. Protasenko, E. Mykhailova and other // Economic of Development. – 2022. – Vol. 21. – № 1. – P. 8-16.
  8. Ivashura А. Sustainable production and consumption strategies in the context of european integration processes in Ukraine / А. Ivashura, O. Protasenko // Scientific journal of Polonia University. – 2022. – № 53 (4). – P. 230-240.

Виконання пунктів ліцензійних умов (номери)

П. 38: 1, 3, 4, 11, 12, 14, 19.

Наукові інтереси:

Зелена економіка, стале виробництво та споживання, стале харчування.

E-mail ivashura.a@ukr.net

Citations:

ORCID

0000-0002-0022-7489

Scopus

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57218602368

Google Scholar https://scholar.google.com.ua/citations?user=tsZ5Xg0AAAAJ&hl=uk&authuser=2